Οδηγίες Πρόσβασης στη Ηλεκτρονική Γραμματεία

Παρακάτω περιγράφονται τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική Γραμματεία και την υποβολή της δήλωσής σας:

Α. Μόνο για πρωτοετείς:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, όσοι δεν το έχετε κάνει, είναι η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού σας. Με την εγγραφή σας στο ΠΤΔΕ, πήρατε ένα έγγραφο με τα στοιχεία του ηλεκτρονικού λογαριασμού σας (όνομα χρήστη και συνθηματικό ανάκτησης).

Η ενεργοποίηση του παραπάνω λογαριασμού γίνεται από την ιστοσελίδα: https://admin.uth.gr/user/recover

Αφού συμπληρώσετε το ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ και το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ που σας έχει δοθεί πατάτε «Ανάκτηση». Στη συνέχεια θα οδηγηθείτε στη φόρμα όπου θα ορίσετε τον προσωπικό σας μυστικό ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, τον οποίο δεν κοινοποιείτε ποτέ και σε κανέναν.

Προσοχή! Το ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μια φορά!

Β. Βήματα για σύνδεση με e-Γραμματεία (για όλα τα έτη)

Παρακάτω περιγράφονται τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική Γραμματεία και την υποβολή της δήλωσής σας. Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα αφού ενεργοποιήσουν τον ηλεκτρονικό λογαριασμό τους (ψηφιακή ταυτότητα):

ΒΗΜΑ 1ο: Κατεβάστε και εγκαταστήστε από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.noc.uth.gr/?q=el/node/181 του Κέντρου Δικτύου Τηλεματικής, το Εικονικό Ιδιωτικό δίκτυο (VPN), ακολουθώντας προσεκτικά τις οδηγίες. Συνδεθείτε με το δίκτυο του Πανεπιστημίου μέσω του OpenVPV (οδηγίες στο http://www.noc.uth.gr/?q=el/node/184). Αν κάνετε τη δήλωση από υπολογιστή συνδεδεμένο στο εσωτερικό δίκτυο του Πανεπιστημίου, αγνοήστε το ΒΗΜΑ 1ο .

ΒΗΜΑ 2ο: Μπαίνετε στην Ηλεκτρονική Γραμματεία από την ιστοσελίδα: http://euniversity.uth.gr/unistudent/. Για την είσοδό σας χρησιμοποιείτε την ψηφιακή σας ταυτότητα (το όνομα χρήστη/username που σας έχει δοθεί κατά την εγγραφή σας και τον κωδικό πρόσβασης/password που έχετε ορίσει). Με τον ίδιο τρόπο  έχετε πρόσβαση στη βάση ΕΥΔΟΞΟΣ (δήλωση συγγραμμάτων), στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και στην ηλεκτρονική αλληλογραφία σας. Μέσα από την ηλεκτρονική γραμματεία μπορείτε να κάνετε δηλώσεις, να δείτε τη βαθμολογία σας σε όλα τα μαθήματα που έχετε περάσει, να υποβάλλετε ηλεκτρονική αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικού, κ.α. Για τη χρήση όλων των δυνατοτήτων της εφαρμογής, διαβάστε τις αναλυτικές οδηγίες από το έγγραφο της Cardisoft eUni.StudentsWeb.UserGuide.doc

ΒΗΜΑ 3ο: Από το μενού της Ηλεκτρονικής Γραμματείας, πάτε Δηλώσεις, η Δήλωσή μου, Προσθήκη (σελ. 5-7 του εγγράφου της Cardisoft). Στο τέλος μη ξεχάσετε να πατήστε το πλήκτρο Αποστολή, ώστε να αποσταλλεί η δήλωση στη Γραμματεία. Ο αριθμός των μαθημάτων που δηλώνετε, πρέπει να είναι σύμφωνος με το Πρόγραμμα Σπουδών σας (Ν+3 όπου Ν= ο αριθμός των μαθημάτων του εξαμήνου σας, και αν χρωστάτε μαθήματα από προηγούμενα έτη/εξάμηνα μέχρι 3 το πολύ).  Τα επιλογής μαθήματα άλλων Τμημάτων αναφέρονται ως Χ/Ε

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δεν εγκαταστήσετε πρώτα το Εικονικό Ιδιωτικό δίκτυο (VPΝ) δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε με την Ηλεκτονική Γραμματεία (ισχύει στην περίπτωση που ο Η/Υ βρίσκεται εκτός δικτύου Π.Θ)

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΣΑΣ

Οι φοιτητές που έχετε χάσει/ξεχάσει τον κωδικό σας και το όνομα χρήστη, θα κάνετε αίτηση στη Γραμματεία για να σας δοθεί κωδικός ανάκτησης, τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε καινούργιο κωδικό. Αφού πάρετε τον κωδικό ανάκτησης:

  1. θα μπείτε στη σελίδα του Κέντρου Δικτύου http://www.noc.uth.gr και θα επιλέξετε 'Λογαριασμοί Χρηστών' (στο μενού αριστερά).
  2. Επιλέγετε Ανάκτηση Κωδικού πρόσβασης, κάνοντας κλικ στο εδώ
  3. Στο παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται, εισάγετε το Όνομα Χρήστη (username) και τον Κωδικό Ανάκτησης (12-ψήφιος κωδικός token) που σας δόθηκε από τη Γραμματεία.
.